Tilapia met rösti

      Geen reacties op Tilapia met rösti

Tilapia met rösti

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 750 gram broccoli
  • 2 schaaltjes tilapiafilet (à ca. 225 gram)
  • 1 zakje verse peterselie (30 gram)
  • 1 zak rösti (diepvries, 600 gram)
  • 50 gram gemalen belegen kaas (zakje à 150 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.

  2. Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.

  3. Broccoli in ca. 6 minuten beetgaar koken en laten uitlekken.

  4. Tilapiafilet in midden van ingevette ovenschaal leggen en bestrooien met peper en zout.

  5. Vis besprenkelen met 3 eetlepels olie.

  6. Vis in midden van oven in ca. 10 minuten laten garen.

  7. Peterselie fijn knippen.

  8. Rösti volgens gebruiksaanwijzing in rest van olie bakken.

  9. Laatste 3 minuten peterselie erdoor mengen.

  10. Intussen broccoli naast vis in ovenschaal leggen.

  11. Bestrooien met kaas en schaal nog 5 minuten terugplaatsen in oven.

  12. Ovenschotel serveren met rösti.

  13. Wijnadvies: Undurraga Sauvignon Blanc