Tilapia op mihoensalade

      Geen reacties op Tilapia op mihoensalade

 

Print

Tilapia op mihoensalade

Categorie Gerecht met vis, Pasta, Salades
porties 2 pesonen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 125 gram mihoen
  • 2 tilapiafilets (ca. 200 gram)
  • 1 dl teriyaki marinade (flesje à 250 ml)
  • 2 eetlepels roerbakolie (flesje)
  • ½ zakje verse koriander (à 15 gram)
  • 1 zakje peen julienne (150 gram)

Hoe maak ik het klaar:

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Van vuur af mihoen ca. 5 minuten in kokend water laten wellen.
  • Tilapiafilets in lengte halveren.
  • In kom 2 eetlepels teriyakimarinade scheppen.
  • In koekenpan rest van teriyakimarinade aan de kook brengen.
  • Stukken vis erin leggen en in 4-5 minuten op hoog vuur gaar laten worden, regelmatig keren.
  • In vergiet mihoen laten uitlekken.
  • Roerbakolie door marinade in kom kloppen.
  • Koriander erboven fijn knippen.
  • Mihoen en wortel erdoor scheppen.
  • Over twee borden verdelen en tilapia erop leggen.
  • Kookvocht erover scheppen.
  • Kookvocht erover scheppen.
  • Wijnadvies: Rosemount Estate Sémillon/Sauvignon