Tilapia op mihoensalade

      Geen reacties op Tilapia op mihoensalade

 

Tilapia op mihoensalade

Recept categorie Gerecht met vis, Pasta, Salades
Porties 2 pesonen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 125 gram mihoen
  • 2 tilapiafilets (ca. 200 gram)
  • 1 dl teriyaki marinade (flesje à 250 ml)
  • 2 eetlepels roerbakolie (flesje)
  • ½ zakje verse koriander (à 15 gram)
  • 1 zakje peen julienne (150 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. In pan ruim water aan de kook brengen.

  2. Van vuur af mihoen ca. 5 minuten in kokend water laten wellen.

  3. Tilapiafilets in lengte halveren.

  4. In kom 2 eetlepels teriyakimarinade scheppen.

  5. In koekenpan rest van teriyakimarinade aan de kook brengen.

  6. Stukken vis erin leggen en in 4-5 minuten op hoog vuur gaar laten worden, regelmatig keren.

  7. In vergiet mihoen laten uitlekken.

  8. Roerbakolie door marinade in kom kloppen.

  9. Koriander erboven fijn knippen.

  10. Mihoen en wortel erdoor scheppen.

  11. Over twee borden verdelen en tilapia erop leggen.

  12. Kookvocht erover scheppen.

  13. Kookvocht erover scheppen.

  14. Wijnadvies: Rosemount Estate Sémillon/Sauvignon