Tilapia roerbakschotel met rijst

      Geen reacties op Tilapia roerbakschotel met rijst

Tilapia roerbakschotel met rijst


Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 300 gram basmatirijst
  • 2 schaaltje tilapiafilet (à ca. 250 gram)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 zak wokgroenten grofgesneden (400 gram)
  • 3 eetlepels worcestershiresauce (fles a 150 ml)
  • 4 eetlepels gembersiroop

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 

  2. Tilapia in reepjes snijden.

  3. Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen.

  4. In wok ui en knoflook 1 minuut in olie fruiten.

  5. Tilapia toevoegen en 3 minuten meebakken.

  6. Tilapia uit pan scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.

  7. Wokgroenten aan overgebleven bakolie toevoegen en 3 minuten meebakken.

  8. Worcestershiresaus en gembersiroop erdoor roeren en nog 2 minuten meewarmen.

  9. Vis door groenten scheppen.

  10. Roerbakschotel met rijst serveren.

  11. Wijnadvies: Hardys Bin 141 Colombard/Chardonnay