Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje

      Geen reacties op Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje

Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 500 gram tilapiafilet
  • 1 eetlepel citroen
  • 3 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
  • 3 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen konijn (djinten)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Tilapia in 12 gelijke stukken snijden.

  2. Vis bestrooien met zout en besprenkelen met citroensap.

  3. In diep bord specerijen, bloem en mespunt zout mengen.

  4. Al roerend zoveel bier toevoegen dat glad, dik beslag ontstaat (ca. 100 ml).

  5. In koekenpan olie verhitten.

  6. Stukken vis een voor een door beslag halen en meteen in hete olie leggen.

  7. Vis in 6-8 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar bakken, halverwege keren.

  8. Lekker met wortelsalade met verse koriander en aardappelpuree.

  9. Tip: Vervang bovenstaande specerijen eventueel door 2 eetlepels kant-en-klare kerriepoeder.

  10. Wijnadvies: Gallo Sierra Valley Chardonnay