Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje

      Geen reacties op Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje

Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 500 gram tilapiafilet
  • 1 eetlepel citroen
  • 3 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
  • 3 theelepels ketoembar
  • 2 theelepels peper
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen konijn (djinten)

Hoe maak ik het klaar:

  • Tilapia in 12 gelijke stukken snijden.
  • Vis bestrooien met zout en besprenkelen met citroensap.
  • In diep bord specerijen, bloem en mespunt zout mengen.
  • Al roerend zoveel bier toevoegen dat glad, dik beslag ontstaat (ca. 100 ml).
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Stukken vis een voor een door beslag halen en meteen in hete olie leggen.
  • Vis in 6-8 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • Lekker met wortelsalade met verse koriander en aardappelpuree.
  • Tip: Vervang bovenstaande specerijen eventueel door 2 eetlepels kant-en-klare kerriepoeder.
  • Wijnadvies: Gallo Sierra Valley Chardonnay