Tilapiafilet met amandelkorst en mangosalsa

      Geen reacties op Tilapiafilet met amandelkorst en mangosalsa

 

Tilapiafilet met amandelkorst en mangosalsa

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Gerecht met vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • 1 mango
  • 3 bosuitjes
  • ½ rode peper
  • 4 eetlepels citroensap
  • 400 gram tilapiafilet
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • zakje amandelschaafsel (à 45 gram)
  • 1 ei

Bereidingswijze

  • Mango schillen en in blokjes snijden. 
  • Bosuitjes in smalle ringetjes snijden. 
  • Peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. 
  • Mango-blokjes, bosuitjes, peperreepjes en 2 eetlepels citroensap door elkaar scheppen. 
  • Tot gebruik in de koelkast zetten.
  • Tilapiafilets bestrooien met zout en peper. 
  • Rest van citroensap erover schenken en ca. 15 minuten laten intrekken. 
  • Amandelschaafsel met deegroller fijnmaken. 
  • Vis droogdeppen met keukenpapier.
  • In kom ei, 2 eetlepels water en sojasaus door elkaar roeren. 
  • Vis door eimengsel halen, dan door amandelenschaafsel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met amandelschaafsel. 
  • In anti-aanbakpan olie verhitten. 
  • Tilapiafilets op matig vuur ca. 5 minuten bakken. 
  • Halverwege keren. 
  • Vis over vier borden verdelen en mangosalsa ernaast leggen. 
  • Serveren met rijst en groene salade.
  • Wijnadvies: E&J Gallo Chardonnay Turning Leaf