Tilapiafilet met gegrilde tomaten

      Geen reacties op Tilapiafilet met gegrilde tomaten

 

Tilapiafilet met gegrilde tomaten

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vis
Keuken: Mediterraanse keuken
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 250 gram wilde en witte rijst
  • 6 vleestomaten
  • 24 gram blikje ansjovis filets
  • 500 gram tilapiafilets (vis, diepvries, zak à 750 g)
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit in plakjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 200 °C voorverwarmen. 

  2. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 

  3. Tomaten wassen en halveren. 

  4. Ansjovis grof hakken. 

  5. Bevroren tilapia in midden van ingevette ovenschaal leggen, halve tomaten eromheen zetten en met zout en peper bestrooien. 

  6. Ansjovis en olijven over vis verdelen. 

  7. Knoflook boven olie uitpersen. 

  8. Vis en tomaten met olie besprenkelen. 

  9. In midden van oven in ca. 20 minuten gaarbakken. 

  10. Vis met gegrilde tomaten en rijst serveren.

  11. Wijnadvies: Moncaro Marche Trebbiano