Tilapiapaté met gerookte forel

      Geen reacties op Tilapiapaté met gerookte forel

Tilapiapaté met gerookte forel

Print
Categorie: Gerecht met vis, Voorgerecht
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • ca. 200 gram tilapiafilet (vis)
  • 1 pakje gerookte forelfilet (125 gram Foppen)
  • 1 ei (middel groot)
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje Kühne)
  • 3 blaadjes munt
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • zout
  • cayennepeper
  • ½ komkommer

Bereidingswijze

  • Vormpjes invetten. 
  • Tilapiafilet in stukken snijden. 
  • Forelfilet in reepjes snijden. 
  • Tilapiafilet met ei, mierikswortel helft van forelfilet en helft van muntblaadjes in keukenmachine zeer fijn pureren. 
  • Crème fraîche erdoor mengen. 
  • Reepjes forelfilet erdoor scheppen. 
  • Mengsel op smaak brengen met zout en cayennepeper. 
  • Vispuree in vormpjes scheppen en gladstrijken. 
  • In hapjespan ca. ½ liter water aan de kook brengen. 
  • Vormpjes in kokend water zetten. 
  • Vispaté afgedekt op heel laag vuur in ca. 20 minuten gaar laten worden. 
  • Vormpjes uit water nemen, paté in vormpjes laten afkoelen.
  • Komkommer schillen en in dunne plakken schaven. 
  • Citroensap erover sprenkelen. 
  • Rest van muntblaadjes erboven in stukjes knippen. 
  • Vormpjes op bordjes zetten, samen keren en tilapiapaté uit vormpjes laten glijden. 
  • Komkommer ernaast scheppen.
  • Wijnadvies: Montestell Chenin Blanc