Tiramisu

      Reacties uitgeschakeld voor Tiramisu

Tiramisu

2 eieren 80 gr suiker 1 theelepel geraspte citroenschil 300 gr mascarpone 2 dl sterke koffie 3 eetlepels Amaretto 2 eetlepels Cointreau 150 gr Italiaanse lange vingers cacaopoeder (voor de garnering)
Recept categorie Gerecht met kaas, Nagerecht
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Roer met een garde de eieren met 65 gr van de suiker tot de massa licht van
  2. kleur is.
  3. Voeg de citroenschil toe samen met de mascarpone.
  4. Los de resterende 15 gr suiker in de sterke koffie op en voeg de Amaretto en
  5. de Cointreau toe.
  6. Laat de vloeistof afkoelen.
  7. Bedek de bodem van een schaal met de helft van de lange vingers en druppel
  8. er de helft van de vloeistof over.
  9. Wacht tot de vloeistof is opgenomen en schenk er dan de helft van de
  10. mascarponemassa over uit.
  11. Doop vervolgens zoveel lange vingers even in de koffie met likeur als nodig
  12. zijn voor de volgende laag.
  13. Schenk er de rest van de mascarponemassa over en strijk de bovenkant mooi
  14. glad.
  15. Zet de tiramisu minstens een halve dag in de koelkast en bestrooi de
  16. bovenkant dan met cacaopoeder.
  17. Let op: Mascarpone is een ongezouten romige kaas, die vaak met gorgonzola
  18. erdoor wordt verkocht. Vraag dus naar mascarpone zonder gorgonzola.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Neem in plaats van Amaretto en Cointreau 5 eetlepels rum of cognac.
Voeg in dat geval 30 gr extra suiker toe.