Toast met slaatje van haring en radijs

      Reacties uitgeschakeld voor Toast met slaatje van haring en radijs

 

Toast met slaatje van haring en radijs

bron: AllerHande 07 2005
Recept printen
Recept categorie: Hapjes/ Koude Hapjes/ met vis
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 6 dikke sneden brood (bijv. Bourgondisch brood)
  • 2 schaaltjes maatjesharing (= 8 filets)
  • ½ bosje radijs
  • 125 ml zure room

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • Sneden brood in broodrooster of onder ovengrill goudbruin roosteren.
  • Haringfilets in piepkleine blokjes snijden (uitjes uit verpakking worden niet gebruikt).
  • Radijs in grove stukjes hakken, enkele mooie blaadjes van radijsloof grof scheuren.
  • In kom zure room mengen met haring en radijs.
  • Mengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • Sneetjes brood royaal besmeren met haring-radijsmengsel.
  • Garneren met radijsgroen

Tips / Opmerking

De peperige smaak kan nog versterkt worden door 1 theelepel geraspte mierikswortel door de zure room te roeren. Zo'n haringsalade op brood smaakt ook lekker met bieslook en fijne blokjes ongeschilde Granny Smith-appels in plaats van radijs, of met bosuitjes en fijngesneden tuinkruiden.

Wijnadvies:

Montilla No. 7 Dry