Tobleronemousse met sinaasappelsaus

      Geen reacties op Tobleronemousse met sinaasappelsaus

 

Print

Tobleronemousse met sinaasappelsaus

Categorie Nagerecht
porties 6
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 300 gr Toblerone reep
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 4 dl slagroom
  • 3 dl sinaasappelsap
  • 100 gr suiker
  • 5 eetlepels marmelade

Hoe maak ik het klaar:

VOORBEREIDEN:

  • Chocolade boven kom in stukjes breken.
  • In pannetje met heet water zetten tot chocolade zacht is.
  • Eieren met poedersuiker schuimig kloppen.
  • Door gesmolten chocolade roeren.
  • Slagroom stijfkloppen en door chocolademassa spatelen.
  • ± 2-3 uur laten opstijven.
  • Sinaasappelsap aan de kook brengen en ± 5 minuten laten koken.
  • Met dunschiller reepjes van sinaasappel trekken.
  • In sinaasappelsap ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Uit sap scheppen en droogdeppen.
  • 1/2 dl water met suiker aan de kook brengen en tot dikke siroop laten inkoken.
  • Van vuur af schilletjes erdoor roeren. ± 30 minuten laten marineren.
  • Marmelade door sap roeren.

AFWERKEN:

  • Saus verwarmen tot vloeibaar.
  • Ovale bolletjes mousse op borden scheppen.
  • Garneren met schilletjes.
  • Saus eromheen scheppen.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.