Tomaatjes gevuld met panzanella

      Geen reacties op Tomaatjes gevuld met panzanella

 

Tomaatjes gevuld met panzanella

Recept printen
Recept categorie: Hapjes/ Koude Hapjes
Land van herkomst: Italië
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 16 stuks
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 sneetjes witbrood
  • 8 kleine tomaat (gehalveerd en uitgehold)
  • ¼ komkommer (in piepkleine blokjes)
  • ½ rode ui (fijngesneden)
  • 2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • azijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Een lekker fris en licht hapje voor ’s avonds.
  • Snijd 2 sneetjes witbrood in kleine blokjes en laat ze uitgespreid uitdrogen.
  • Halveer 8 kleine trostomaten en schep het binnenste eruit.
  • Snijd 1/4 komkommer in piepkleine blokjes en snipper een 1/2 rode ui heel fijn.
  • Schep in een kom het binnenste van de tomaten met de komkommer, ui, de broodblokjes, 2 eetlepels fijngehakte basilicum en 2-3 eetlepels olijfolie extra virgine door elkaar en breng dit mengsel op smaak met enkele druppels balsamicoazijn, zout en versgemalen zwarte peper. 
  • Laat dit broodmengsel 10 minuten staan.
  • Vul vlak voor het serveren de tomaatjes met de panzanella en garneer met een klein blaadje
  • basilicum.