Tomaatjes gevuld met panzanella

      Geen reacties op Tomaatjes gevuld met panzanella

 

Tomaatjes gevuld met panzanella

Recept categorie Hapjes, Koude Hapjes
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Bereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totaal tijd 30 minuten
Porties 16 stuks
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 sneetjes witbrood
  • 8 kleine trostomaten gehalveerd en uitgehold
  • ¼ komkommer in piepkleine blokjes
  • ½ rode ui fijngesneden
  • 2 eetlepels basilicum fijngehakt
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • balsamicoazijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. Een lekker fris en licht hapje voor ’s avonds.
  2. Snijd 2 sneetjes witbrood in kleine blokjes en laat ze uitgespreid uitdrogen.
  3. Halveer 8 kleine trostomaten en schep het binnenste eruit.
  4. Snijd 1/4 komkommer in piepkleine blokjes en snipper een 1/2 rode ui heel fijn.
  5. Schep in een kom het binnenste van de tomaten met de komkommer, ui, de broodblokjes, 2 eetlepels fijngehakte basilicum en 2-3 eetlepels olijfolie extra virgine door elkaar en breng dit mengsel op smaak met enkele druppels balsamicoazijn, zout en versgemalen zwarte peper. 

  6. Laat dit broodmengsel 10 minuten staan.
  7. Vul vlak voor het serveren de tomaatjes met de panzanella en garneer met een klein blaadje
  8. basilicum.