Tomaten basilicumbrood

      Reacties uitgeschakeld voor Tomaten basilicumbrood

 

Print

Tomaten basilicumbrood

Categorie Brood
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 dl handwarm water
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 150 gr witbroodmix
  • 3 eetlepels in reepjes gesneden basilicumblad
  • 5 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten uit olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Kneed het handwarme water en tomatenpuree door de witbroodmix
  • Kneed erde in reepjes gesneden basilicumblad en de stukjes gesneden zongedroogde tomaten uit olie door en laat het deeg, afgedekt met huishoudfolie, 10 minuten rijzen.
  • Kneed het deeg nogmaals door en vorm er een rond brood van.
  • Lat het deeg nog 35 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood in 20 minuten bruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij minestronesoep