Tomaten basilicumbrood

      Reacties uitgeschakeld voor Tomaten basilicumbrood

 

Tomaten basilicumbrood

Recept categorie Brood
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 dl handwarm water
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 150 gr witbroodmix
  • 3 eetlepels in reepjes gesneden basilicumblad
  • 5 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten uit olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kneed het handwarme water en tomatenpuree door de witbroodmix

  2. Kneed erde in reepjes gesneden basilicumblad en de stukjes gesneden zongedroogde tomaten uit olie door en laat het deeg, afgedekt met huishoudfolie, 10 minuten rijzen.

  3. Kneed het deeg nogmaals door en vorm er een rond brood van.
  4. Lat het deeg nog 35 minuten rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood in 20 minuten bruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij minestronesoep