Tomaten-basilicumstamppot met sjalottensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Tomaten-basilicumstamppot met sjalottensaus

Tomaten-basilicumstamppot met sjalottensaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout peper
  • 50 gr boter
  • 750 gr ontvelde tomaten in vieren
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 1/2 pakje basilicum diepvries of vers
  • 5 kerstomaatjes in vieren

Voor de sjalottensaus:

  • 30 gr boter
  • 6 gesnipperde sjalotjes
  • 1/2 eetlepel wijnazijn
  • 1 1/2 dl kruidenbouillon van tablet
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Verhit 25 gr boter en bak de tomaat met de Italiaanse kruiden al omscheppend 2
  3. minuten.
  4. Bak de sjalot zachtjes in 30 gr boter.
  5. Voeg de azijn en de bouillon toe, breng de saus aan de kook en laat haar 3 minuten
  6. zachtjes koken.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Stamp de aardappelen met de gebakken tomaat, de basilicum en 25 gr boter fijn en
  9. schep de kerstomaatjes erdoor.
  10. Breng op smaak met peper.
  11. Serveer de saus bij de stamppot.