Tomaten-basilicumstamppot met sjalottensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Tomaten-basilicumstamppot met sjalottensaus
Print

Tomaten-basilicumstamppot met sjalottensaus

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout peper
  • 50 gr boter
  • 750 gr ontvelde tomaten in vieren
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 1/2 pakje basilicum diepvries of vers
  • 5 kerstomaatjes in vieren

Voor de sjalottensaus:

  • 30 gr boter
  • 6 gesnipperde sjalotjes
  • 1/2 eetlepel wijnazijn
  • 1 1/2 dl kruidenbouillon van tablet
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Verhit 25 gr boter en bak de tomaat met de Italiaanse kruiden al omscheppend 2
  • minuten.
  • Bak de sjalot zachtjes in 30 gr boter.
  • Voeg de azijn en de bouillon toe, breng de saus aan de kook en laat haar 3 minuten
  • zachtjes koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Stamp de aardappelen met de gebakken tomaat, de basilicum en 25 gr boter fijn en
  • schep de kerstomaatjes erdoor.
  • Breng op smaak met peper.
  • Serveer de saus bij de stamppot.