Tomaten curry met eieren

      Geen reacties op Tomaten curry met eieren

 

Tomaten curry met eieren

Recept categorie Curry's, Gerecht met ei
Keuken: Mediterraanse keuken
Totaal tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Lassie.nl

Wat gaat er in?

  • 300 g Basmatirijst Lassie met extra vezels
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • 1 eetlepel Madras kerriepoeder
  • 1-2 theelepels garam masala
  • 400 g tomaten in stukjes
  • 400 g bimi
  • 2 eetlepels korinader verse
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen. Kook intussen de eieren in 8 min. bijna hard.
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit knoflook, gember, kerriepoeder en garam masala even aan. Roer de tomaatstukjes erdoor, voeg een scheutje water toe met zout en smoor alles tot een rulle saus.
  3. Stoom intussen de bimi in een stoompan of stoommandje boven een pan kokend water in 4 - 5 min. beetgaar, of kook in ruim kokend water in 3 - 4 min. beetgaar. Pel de eieren en halveer ze in de lengte.
  4. Schep de basmatirijst in wijde kommen en schep de tomatencurry erop met de bimi ernaast. Leg de eieren op de curry en strooi de koriander en gefruite uitjes erover.

Tips / Opmerkingen

Warm de halve eieren 2 - 3 min. in de curry mee.