Tomaten gevuld met geitenkaasgehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Tomaten gevuld met geitenkaasgehakt
Print

Tomaten gevuld met geitenkaasgehakt

Categorie Gerecht met kaas, Gerecht met vlees
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 vleestomaten
  • 200 gr rundergehakt
  • 75 gr Franse geitenkaas
  • peper
  • zout
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 150 gr spaghetti of andere pasta
  • 1/2 potje basilicumsaus
  • 25 gr boter
  • 1 zakje gemengde sla
  • slasaus

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Zet in een pan ruim water met zout op.
  • Was de tomaten, snijd de kapjes eraf (die worden niet gebruikt) en hol de tomaten met een theelepel uit.
  • Doe het gehakt in een kom.
  • Snijd de korstjes van de geitenkaas en verkruimel de kaas boven de kom.
  • Vermeng het gehakt met de geitenkaas, zout, peper en de Italiaanse kruiden en vul de tomaten hoog met het gehaktmengsel op.
  • Zet ze in een ovenschaal en laat ze in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar worden.
  • Kook de spaghetti intussen in kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  • Laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en doe hem terug in de pan.
  • Roer er de basilicumsaus en de boter door en laat de spaghetti al omscheppend op zacht vuur door en door warm worden.
  • Doe de gemengde sla in een slakom en sprenkel er de slasaus over.
  • Schep de spaghetti op 2 borden en zet de tomaten ernaast.
  • Serveer met de salade.