Tomaten gevuld met roerei en geitenkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Tomaten gevuld met roerei en geitenkaas

Tomaten gevuld met roerei en geitenkaas

Recept printen
Recept categorie: met kaas/ Ovenschotel
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 tomaat
  • een stukje prei ( van ± 4 cm)
  • 6 olijven
  • 75 gr geitenkaas
  • 4 ei
  • 1/2 dl koffieroom ( of -melk)
  • zout
  • peper
  • 15 gr boter
  • 2 peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de tomaten en snijd van de onder- en bovenkant het kapje af.
  • Hol de tomaten uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier.
  • Snijd de prei in dunne ringetjes en 4 olijven in plakjes.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Klop de eieren los met de koffieroom, zout en peper en schep de prei, de olijfplakjes en de helft van de geitenkaas erdoor.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg het eimengsel toe en laat dit al roerend op zacht vuur stollen.
  • Schep het roerei in de tomaten en zet ze op het grillrooster.
  • Strooi de rest van de geitenkaas erover en laat de tomaten ± 5 cm onder de
  • hete grill in ± 2-3 minuten goudbruin kleuren.
  • Garneer met een olijf en een toefje peterselie.
  • Lekker met risotto.