Tomaten gevuld met roerei en geitenkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Tomaten gevuld met roerei en geitenkaas

Tomaten gevuld met roerei en geitenkaas

Recept categorie Gerecht met kaas, Ovenschotel
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 vleestomaten
  • een stukje prei van ± 4 cm
  • 6 olijven gevuld met paprika
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 4 eieren
  • 1/2 dl koffieroom of -melk
  • zout
  • peper
  • 15 gr boter
  • 2 toefjes peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de tomaten en snijd van de onder- en bovenkant het kapje af.
  2. Hol de tomaten uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier.
  3. Snijd de prei in dunne ringetjes en 4 olijven in plakjes.
  4. Verkruimel de geitenkaas.
  5. Klop de eieren los met de koffieroom, zout en peper en schep de prei, de olijfplakjes en de helft van de geitenkaas erdoor.

  6. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  7. Smelt de boter in een steelpan.
  8. Voeg het eimengsel toe en laat dit al roerend op zacht vuur stollen.
  9. Schep het roerei in de tomaten en zet ze op het grillrooster.
  10. Strooi de rest van de geitenkaas erover en laat de tomaten ± 5 cm onder de
  11. hete grill in ± 2-3 minuten goudbruin kleuren.
  12. Garneer met een olijf en een toefje peterselie.
  13. Lekker met risotto.