Tomaten ijsblokjes

      Geen reacties op Tomaten ijsblokjes

 

Tomaten ijsblokjes

Voor 500 ml:
Recept categorie Basisrecept, Gerecht met groenten
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 1 kg rijpe tomaten
  • Een paar druppels tabasco
  • Zout en peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pureer in de keukenmachine de tomaten en voeg daar wat zout en peper en naar smaak een paar druppels tabasco aan toe.
  2. Hang dit uit in een vochtige passeerdoek of schone theedoek voor ongeveer 12 uur.
  3. Hieruit zal een heldere tomatenbouillon komen die puur van smaak is.
  4. U kunt dit in ijsblokzakjes of -vormpjes invriezen. Als u vormpjes gebruikt, doe er dan eerst een klein beetje in en laat het bevriezen. Leg er later een klein tomaatje in en vul af.

Tips / Opmerkingen

Deze ijsblokjes zijn goed te gebruiken als extra smaakmaker of verkoelend element in tomatensap of Bloody Mary. Ook lekker om tafelwater een licht smaakje mee te geven. Garneer het met een bosuitje, selderij of basilicum.

Bespaartip:
doe dit gelijk met al je verse tomaten en je gooit nooit meer iets weg!
je pakt uit de vriezer wat je nodig hebt 🙂