Tomaten-kaasfondue I

      Reacties uitgeschakeld voor Tomaten-kaasfondue I

 

Tomaten-kaasfondue I

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 zeer fijn gesneden ui
  • 30 gr boter
  • 6 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel tijm
  • 2 dl droge witte wijn
  • 400 gr belegen kaas grof geraspte
  • 2 eetlepels basilicum fijngesneden verse
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de ui 5 minuten zachtjes in de boter.
  2. Voeg de tomaatstukjes, de knoflook en de tijm toe en laat alles op zacht vuur ± 10 minuten sudderen.

  3. Roer de witte wijn erdoor en laat die goed warm worden.
  4. Roer er daarna in gedeelten de kaas door en laat die smelten.
  5. Roer er voor het serveren de basilicum door en breng op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker om mee te dippen: 

  • stokbrood of ciabatta
  • olijven
  • kleine even gekookte champignons
  • kerstomaatjes
  • broccoliroosjes (even gekookt)
  • gekookte krieltjes.