Tomaten-kaasfondue I

      Reacties uitgeschakeld voor Tomaten-kaasfondue I

 

Tomaten-kaasfondue I

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 zeer fijn gesneden ui
  • 30 gr boter
  • 6 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel tijm
  • 2 dl droge witte wijn
  • 400 gr belegen kaas grof geraspte
  • 2 eetlepels basilicum fijngesneden verse
  • zout peper

Bereidingswijze

  • Bak de ui 5 minuten zachtjes in de boter.
  • Voeg de tomaatstukjes, de knoflook en de tijm toe en laat alles op zacht vuur ± 10 minuten sudderen.
  • Roer de witte wijn erdoor en laat die goed warm worden.
  • Roer er daarna in gedeelten de kaas door en laat die smelten.
  • Roer er voor het serveren de basilicum door en breng op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker om mee te dippen: 

  • stokbrood of ciabatta
  • olijven
  • kleine even gekookte champignons
  • kerstomaatjes
  • broccoliroosjes (even gekookt)
  • gekookte krieltjes.