Tomaten-vissoep met kokos

      Reacties uitgeschakeld voor Tomaten-vissoep met kokos

Tomaten vissoep met kokos

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 gefileerde gerookte makreel
  • 1 pak gezeefde tomaten (passato di pomodoro)
  • 1 blik bruine bonen
  • 1/4 blok santen of een paar eetlepels geraspte kokos
  • 2 grote uien
  • 2 bananen
  • 500 gr paprika
  • 1 bouillonblokje
  • zout
  • cayennepeper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de gezeefde tomaten met 1/2 liter water en het bouillonblokje aan de kook.
  2. Snijd de vis, de ui en de paprika klein en doe ze in de kokende soep.
  3. Voeg de santen of de kokos en de bruine bonen toe en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

  4. (Als u een meer gebonden soep wilt, kunt u de helft van de bonen eerst pureren).
  5. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de fijngesneden banaan toe.
  6. Breng op smaak met zout en (cayenne)peper.

Tips / Opmerkingen

Als extra smaakmakers kunt u nog denken aan knoflook, kardemom of een citroenschilletje (dat laatste moet u een paar minuten laten meekoken).