Tomaten-vissoep met kokos

      Reacties uitgeschakeld voor Tomaten-vissoep met kokos

Tomaten vissoep met kokos

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 gefileerde gerookte makreel
  • 1 pak gezeefde tomaten ((passato di pomodoro))
  • 1 blik bruine bonen
  • 1/4 blok santen (of een paar eetlepels geraspte kokos)
  • 2 grote ui
  • 2 bananen
  • 500 gr paprika
  • 1 bouillonblokje
  • zout
  • cayennepeper

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de gezeefde tomaten met 1/2 liter water en het bouillonblokje aan de kook.
  • Snijd de vis, de ui en de paprika klein en doe ze in de kokende soep.
  • Voeg de santen of de kokos en de bruine bonen toe en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  • (Als u een meer gebonden soep wilt, kunt u de helft van de bonen eerst pureren).
  • Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de fijngesneden banaan toe.
  • Breng op smaak met zout en (cayenne)peper.

Tips / Opmerking

Als extra smaakmakers kunt u nog denken aan knoflook, kardemom of een citroenschilletje (dat laatste moet u een paar minuten laten meekoken).