Tomatenbouillon met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Tomatenbouillon met garnalen

Tomatenbouillon met garnalen

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 250 gr tomaten
  • 1/2 dl droge sherry
  • 1/2 tablet visbouillon of kruidenbouillon
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 50 gr Noorse garnalen
  • 4 takjes verse koriander

Bereidingswijze

  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Breng in een pan 2 1/2 dl water met de stukjes tomaat, de sherry en het bouillontablet aan de kook en kook de tomaten in ± 7 minuten zachtjes gaar.
  • Wrijf de tomatenbouillon boven een andere pan door een zeef en breng de bouillon op smaak met sesamolie en sojasaus.
  • Voeg de garnalen toe en warm de bouillon goed door.
  • Schep de tomatenbouillon met de garnalen in 2 borden en knip er de koriander boven fijn.