Tomatenbouillon met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Tomatenbouillon met garnalen

Tomatenbouillon met garnalen

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr tomaten
  • 1/2 dl droge sherry
  • 1/2 tablet visbouillon of kruidenbouillon
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sojasaus
  • 50 gr Noorse garnalen
  • 4 takjes verse koriander

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de tomaten in stukjes.
  2. Breng in een pan 2 1/2 dl water met de stukjes tomaat, de sherry en het bouillontablet aan de kook en kook de tomaten in ± 7 minuten zachtjes gaar.

  3. Wrijf de tomatenbouillon boven een andere pan door een zeef en breng de bouillon op smaak met sesamolie en sojasaus.

  4. Voeg de garnalen toe en warm de bouillon goed door.
  5. Schep de tomatenbouillon met de garnalen in 2 borden en knip er de koriander boven fijn.