Tomatensnacks met basilicumpesto

      Geen reacties op Tomatensnacks met basilicumpesto

 

Tomatensnacks met basilicumpesto

Gemaakt met versbladerdeeg

Recept categorie Gerecht met groenten, Hapjes, Koude Hapjes

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 80 g basilicumpesto
  • 2 grote tomaten in plakjes
  • 125 g mozzarella in stukken gescheurd
  • zout en peper gemalen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
  2. Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en snijd twee keer in de lengte en vier keer in de breedte om 15 vierkanten te maken.
  3. Prik de stukjes deeg in het midden meerdere keren door met een vork.
  4. Breng de pesto dun aan op de bladerdeegvierkanten en laat hierbij een rand van 0,5 cm vrij. Leg een plakje tomaat op de pesto, bestrooi met mozzarella en breng op smaak met zout en peper.
  5. Bak tomatensnacks in het midden van de oven gedurende 15 - 18 min. goudbruin.

Tips / Opmerkingen

In plaats van mozzarella kunt u ook geraspte Parmezaanse kaas gebruiken.