Tomatensoep met kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Tomatensoep met kaas
Print

Tomatensoep met kaas

Categorie Gerecht met kaas, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr gewassen tomaten
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 laurierblad
  • een takje tijm
  • 25 gr boter
  • 1 1/4 liter bouillon
  • 50 gr rijstebloem
  • wat water of melk
  • 50 gr geraspte belegen kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd 500 gr gewassen tomaten in stukken en smoor ze met 1 gesnipperd uitje, 1 laurierblad en een takje tijm in 25 gr boter gaar.
  • Voeg er 1 1/4 liter bouillon bij en laat alles samen nog even doorkoken.
  • Zeef de soep, breng haar opnieuw aan de kook en bind met 50 gr (rijste)bloem, aangemengd met wat water of melk.
  • Houd de soep 10 minuten zachtjes aan de kook.
  • Roer er in de soepterrine 50 gr geraspte belegen kaas door of serveer deze er in een schaaltje apart bij.