Tomatensoep met kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Tomatensoep met kaas

Tomatensoep met kaas

Recept categorie Gerecht met kaas, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr gewassen tomaten
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 laurierblad
  • een takje tijm
  • 25 gr boter
  • 1 1/4 liter bouillon
  • 50 gr rijstebloem
  • wat water of melk
  • 50 gr geraspte belegen kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd 500 gr gewassen tomaten in stukken en smoor ze met 1 gesnipperd uitje, 1 laurierblad en een takje tijm in 25 gr boter gaar.

  2. Voeg er 1 1/4 liter bouillon bij en laat alles samen nog even doorkoken.
  3. Zeef de soep, breng haar opnieuw aan de kook en bind met 50 gr (rijste)bloem, aangemengd met wat water of melk.

  4. Houd de soep 10 minuten zachtjes aan de kook.
  5. Roer er in de soepterrine 50 gr geraspte belegen kaas door of serveer deze er in een schaaltje apart bij.