Tomatenvissoep met preireepjes

      Reacties uitgeschakeld voor Tomatenvissoep met preireepjes

Tomatenvissoep met preireepjes

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 300 gr visafval bij voorkeur van tong of tarbot
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 100 gr champignons
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1/4 liter witte wijn
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • 30 gr boter
  • peper
  • zou
  • 100 gr zure room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was het visafval en verwijder ogen en kieuwen.
  2. Maak de groenten schoon en snijd het preiwit, de uien en de champignons in plakjes.

  3. Smelt in een kookpan 30 gr boter en laat hierin op zacht vuur en onder een deksel de graten en de groenten enkele minuten zweten.

  4. Voeg de tomatenpuree toe en overgiet met de wijn en 1 liter water.
  5. Breng aan de kook en laat ± 20 minuten zachtjes dampen.
  6. Snipper de zachtgroene preibladeren zo fijn mogelijk en strooi de snippers in de soepborden.

  7. Zeef de soep, bind haar met het in water opgeloste aardappelmeel en breng op smaak met peper en zout.

  8. Schep de soep in de borden en laat in elk bord een lepel zure room glijden.