Tompouce met gamba’s en groente-dragonsaus

      Geen reacties op Tompouce met gamba’s en groente-dragonsaus

 

Tompouce met gamba’s en groente-dragonsaus

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Voorgerecht
Porties: 4
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 plakje bladerdeeg ( van 10 x 10 cm)
  • 1 ei
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl visbouillon (van tablet)
  • 1 eetlepel cognac
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalot (in dunne ringen)
  • 1 wortel (in kleine blokjes)
  • 1 bleekselderij (in dunne schijfjes 1/2 venkelknol, in kleine reepjes)
  • 1/2 prei (in dunne ringen)
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 20 grote gamba’s (gekookt)
  • 1 theelepel verse dragon (fijngehakt)
  • 1 theelepel kervel (fijngehakt)
  • zout (peper)
  • citroensap

Hoe maak ik het klaar:

VOORBEREIDEN:

  • oven voorverwarmen op 200 èC. Ontdooid bladerdeeg iets uitrollen. In
  • vieren snijden en op bakblik leggen. Ei loskloppen met 1
  • theelepel water. Deeg bestrijken. In oven in ñ 15 minuten goudbruin bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Intussen wijn, bouillon en cognac aan de kook brengen en op zacht vuur tot helft laten
  • inkoken. Room erdoor roeren, laten inkoken tot sausdikte. In boter sjalot en wortel ñ 5 minuten
  • bakken. Selderij, venkel, prei en gember toevoegen. ñ 5 minuten zachtjes meebakken. Gamba’s
  • pellen, zwarte darm verwijderen. Voorzichtig roerend ñ 5 minuten meebakken. Aan saus
  • toevoegen: kruiden, zout, peper en beetje citroensap. Gambamengsel erdoor roeren.
  • Afgedekt in koelkast bewaren.

AFWERKEN:

  • bladerdeegplakjes halveren. Over onderste helften gambamengsel verdelen.
  • Afdekken met bovenste helften.
  • Idee: of bak 100 gr stukjes champignons of wilde paddestoelen met de groenten mee.

Tips / Opmerking

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.