Tompouce met gamba’s en groente-dragonsaus

      Geen reacties op Tompouce met gamba’s en groente-dragonsaus

 

Tompouce met gamba’s en groente-dragonsaus


Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 plakje bladerdeeg van 10 x 10 cm
  • 1 ei
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl visbouillon van tablet
  • 1 eetlepel cognac
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalot in dunne ringen
  • 1 wortel in kleine blokjes
  • 1 bleekselderij in dunne schijfjes 1/2 venkelknol, in kleine reepjes
  • 1/2 prei in dunne ringen
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 20 grote gamba’s gekookt
  • 1 theelepel verse dragon fijngehakt
  • 1 theelepel kervel fijngehakt
  • zout peper
  • citroensap

Hoe maak ik het klaar?

VOORBEREIDEN:

  1. oven voorverwarmen op 200 èC. Ontdooid bladerdeeg iets uitrollen. In

  2. vieren snijden en op bakblik leggen. Ei loskloppen met 1
  3. theelepel water. Deeg bestrijken. In oven in ñ 15 minuten goudbruin bakken.
  4. Laten afkoelen.
  5. Intussen wijn, bouillon en cognac aan de kook brengen en op zacht vuur tot helft laten
  6. inkoken. Room erdoor roeren, laten inkoken tot sausdikte. In boter sjalot en wortel ñ 5 minuten
  7. bakken. Selderij, venkel, prei en gember toevoegen. ñ 5 minuten zachtjes meebakken. Gamba’s
  8. pellen, zwarte darm verwijderen. Voorzichtig roerend ñ 5 minuten meebakken. Aan saus
  9. toevoegen: kruiden, zout, peper en beetje citroensap. Gambamengsel erdoor roeren.
  10. Afgedekt in koelkast bewaren.

AFWERKEN:

  1. bladerdeegplakjes halveren. Over onderste helften gambamengsel verdelen.

  2. Afdekken met bovenste helften.
  3. Idee: of bak 100 gr stukjes champignons of wilde paddestoelen met de groenten mee.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.