Tompouce

      Geen reacties op Tompouce

 

Tompouce

Recept categorie Gebak
Extra info Vegetarisch
Porties 12 tompoucen
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de gelatine in koud water weken. Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk voor volgens de instructie op de verpakking. Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat daarna de pudding afkoelen. Sla de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde mengsel.
  2. Verwam de oven voor op 180° C en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
  3. Rol de verse degen met het meegerolde bakpapier af op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  4. Bedek de beide degen daarna met bakpapier en leg er een bakblik bovenop (zodat het bladerdeeg mooi plat blijft).
  5. Afbakken in ca. 20 minuten en dan tussen de bakplaat laten afkoelen.
  6. Verdeel de pudding over een bakplaat/ bakblik en dek dit af met plastic folie. Laat dit in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
  7. Roer de poedersuiker door het eiwit tot er een glazuur ontstaat. Meng de levensmiddelen kleurstof erdoor net zolang tot je het de juiste kleur vind. Bestrijk 1 deegdeel met de glazuur en laat dit drogen.
  8. Neem 1 plak bladerdeeg en leg de opgestijfde vanillecreme hierop.
  9. Snij de gekleurde bovenkant in 12 gelijke stukken en leg deze op de creme en snij de tompoucen naar beneden door.