Tongfilets … la Pompadour

      Geen reacties op Tongfilets … la Pompadour

Tongfilets … la Pompadour

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 8 tongfilets
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 1/2 dl visbouillon tablet
  • 1 wortel (in stukken)
  • 1 ui (in stukken)
  • 2 takjes peterselie
  • 1 laurierblad
  • 150 gr garnalen
  • 200 gr champignons (in dunne plakjes)
  • 1/8 liter slagroom
  • 50 gr boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Tongfilets oprollen en met cocktailprikker vastzetten of met draadje vastbinden.
  • Wijn en bouillon met wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook brengen en ñ 15 minuten zachtjes trekken.
  • Vuur temperen.
  • Visrolletjes in het vocht leggen en ± 8 minuten pocheren (niet koken).
  • Vis uit pan scheppen en op warme schaal leggen.
  • Garnalen ± 5 minuten in bouillon warmen.
  • Garnalen naast de visrolletjes leggen.
  • Warm houden.
  • Bouillon zeven en laten inkoken tot 2 dl.
  • Room toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken.
  • Intussen in 25 gr boter champignons ± 5 minuten zacht bakken.
  • Champignons ook op schaal leggen.
  • Rest van boter door de saus roeren (niet meer koken).
  • Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons.