Tongfilets … la Pompadour

      Geen reacties op Tongfilets … la Pompadour

Tongfilets … la Pompadour


Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 8 tongfilets
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 1/2 dl visbouillon tablet
  • 1 wortel in stukken
  • 1 ui in stukken in stukken
  • 2 takjes peterselie
  • 1 laurierblad
  • 150 gr garnalen
  • 200 gr champignons in dunne plakjes
  • 1/8 liter slagroom
  • 50 gr boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Tongfilets oprollen en met cocktailprikker vastzetten of met draadje vastbinden.
  2. Wijn en bouillon met wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook brengen en ñ 15 minuten zachtjes trekken.
  3. Vuur temperen.
  4. Visrolletjes in het vocht leggen en ± 8 minuten pocheren (niet koken).
  5. Vis uit pan scheppen en op warme schaal leggen.
  6. Garnalen ± 5 minuten in bouillon warmen.
  7. Garnalen naast de visrolletjes leggen.
  8. Warm houden.
  9. Bouillon zeven en laten inkoken tot 2 dl.
  10. Room toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken.
  11. Intussen in 25 gr boter champignons ± 5 minuten zacht bakken.
  12. Champignons ook op schaal leggen.
  13. Rest van boter door de saus roeren (niet meer koken).
  14. Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons.