Tongrolletjes met Hollandaisesaus
Porties 4 personen
Wat gaat er in?
- 100 gr zalmfilet
- 1 ei
- 1,5 dl slagroom
- zout peper
- 8 tongfilets
- 1 dl visbouillon tablet
- 1 dl witte wijn
- 1 sjalotje fijngehakt
- 200 gr boter
- 3 eidooiers
- 1 eetlepel citroensap
- cayennepeper
Hoe maak ik het klaar?
VOORBEREIDEN:
-
In diepvries mengkom koud zetten.
-
Zalmfilet pureren.
-
Ei erdoor kloppen.
-
Massa overdoen in koude mengkom.
-
Room, zout en peper erdoor kloppen.
-
In koelkast zetten.
-
Tongfilets tussen plasticfolie voorzichtig iets platter slaan.
-
Met nat pannekoekmes zalmmousse over filets uitstrijken.
-
Filets vanaf dunne kant losjes oprollen (en met cocktailprikker vastzetten).
-
Afgedekt in koelkast bewaren.
BEREIDEN:
-
Bouillon met wijn en sjalot aan de kook brengen.
-
Vuur laag zetten en tongrolletjes rechtop in bouillon zetten.
-
Met aluminiumfolie afdekken en in ± 20 minuten gaar laten worden.
-
Voor Hollandaise saus eerst boter klaren: boter in oven op 100 °C laten smelten.
-
Wit vast gedeelte (melkbestanddelen) uit gesmolten boter scheppen.
-
Boter au bain-marie vloeibaar houden.
-
Eidooiers au bain-marie dik kloppen.
-
1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap en snufje cayennepeper toevoegen en tot bleke créme kloppen.
-
Al kloppende in heel dun straaltje boter toevoegen.
-
(Saus is klaar als hij op achterkant van lepel blijft hangen).
-
Op smaak brengen met zout en peper.
AFWERKEN:
-
Visrolletjes doormidden snijden en over borden verdelen.
-
Lauwwarme saus eromheen scheppen.
-
Geef er broccoli-en wortelpuree bij.
-
Garneren met bieslook en schijfjes limoen.