Tongrolletjes met Hollandaisesaus

      Geen reacties op Tongrolletjes met Hollandaisesaus

 

Tongrolletjes met Hollandaisesaus


Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 100 gr zalmfilet
  • 1 ei
  • 1,5 dl slagroom
  • zout peper
  • 8 tongfilets
  • 1 dl visbouillon tablet
  • 1 dl witte wijn
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 200 gr boter
  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • cayennepeper

Hoe maak ik het klaar?

VOORBEREIDEN:

  1. In diepvries mengkom koud zetten.
  2. Zalmfilet pureren.
  3. Ei erdoor kloppen.
  4. Massa overdoen in koude mengkom.
  5. Room, zout en peper erdoor kloppen.
  6. In koelkast zetten.
  7. Tongfilets tussen plasticfolie voorzichtig iets platter slaan.
  8. Met nat pannekoekmes zalmmousse over filets uitstrijken.
  9. Filets vanaf dunne kant losjes oprollen (en met cocktailprikker vastzetten).
  10. Afgedekt in koelkast bewaren.

BEREIDEN:

  1. Bouillon met wijn en sjalot aan de kook brengen.
  2. Vuur laag zetten en tongrolletjes rechtop in bouillon zetten.
  3. Met aluminiumfolie afdekken en in ± 20 minuten gaar laten worden.
  4. Voor Hollandaise saus eerst boter klaren: boter in oven op 100 °C laten smelten.
  5. Wit vast gedeelte (melkbestanddelen) uit gesmolten boter scheppen.
  6. Boter au bain-marie vloeibaar houden.
  7. Eidooiers au bain-marie dik kloppen.
  8. 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap en snufje cayennepeper toevoegen en tot bleke créme kloppen.
  9. Al kloppende in heel dun straaltje boter toevoegen.
  10. (Saus is klaar als hij op achterkant van lepel blijft hangen).
  11. Op smaak brengen met zout en peper.

AFWERKEN:

  1. Visrolletjes doormidden snijden en over borden verdelen.
  2. Lauwwarme saus eromheen scheppen.
  3. Geef er broccoli-en wortelpuree bij.
  4. Garneren met bieslook en schijfjes limoen.