Tongrolletjes met Hollandaisesaus

      Geen reacties op Tongrolletjes met Hollandaisesaus

 

Tongrolletjes met Hollandaisesaus

Print
Categorie: Gerecht met vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • 100 gr zalmfilet
  • 1 ei
  • 1,5 dl slagroom
  • zout peper
  • 8 tongfilets
  • 1 dl visbouillon tablet
  • 1 dl witte wijn
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 200 gr boter
  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • cayennepeper

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In diepvries mengkom koud zetten.
  • Zalmfilet pureren.
  • Ei erdoor kloppen.
  • Massa overdoen in koude mengkom.
  • Room, zout en peper erdoor kloppen.
  • In koelkast zetten.
  • Tongfilets tussen plasticfolie voorzichtig iets platter slaan.
  • Met nat pannekoekmes zalmmousse over filets uitstrijken.
  • Filets vanaf dunne kant losjes oprollen (en met cocktailprikker vastzetten).
  • Afgedekt in koelkast bewaren.

BEREIDEN:

  • Bouillon met wijn en sjalot aan de kook brengen.
  • Vuur laag zetten en tongrolletjes rechtop in bouillon zetten.
  • Met aluminiumfolie afdekken en in ± 20 minuten gaar laten worden.
  • Voor Hollandaise saus eerst boter klaren: boter in oven op 100 °C laten smelten.
  • Wit vast gedeelte (melkbestanddelen) uit gesmolten boter scheppen.
  • Boter au bain-marie vloeibaar houden.
  • Eidooiers au bain-marie dik kloppen.
  • 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap en snufje cayennepeper toevoegen en tot bleke créme kloppen.
  • Al kloppende in heel dun straaltje boter toevoegen.
  • (Saus is klaar als hij op achterkant van lepel blijft hangen).
  • Op smaak brengen met zout en peper.

AFWERKEN:

  • Visrolletjes doormidden snijden en over borden verdelen.
  • Lauwwarme saus eromheen scheppen.
  • Geef er broccoli-en wortelpuree bij.
  • Garneren met bieslook en schijfjes limoen.