Tonijntortilla

      Reacties uitgeschakeld voor Tonijntortilla

Tonijntortilla

Recept categorie Gerecht met ei, Tapas
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 4 eieren licht geklopt
  • 60 ml melk
  • 2 el bloem
  • 1 blik tonijn met ui van 185 gr uitgelekt
  • 1 el chilipoeder
  • ½ rode paprika in fijne blokjes
  • 250 gr kaas geraspt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Klop de eieren, melk en bloem in een kom tot een glad mengsel.
  2. Roer de tonijn, chilipoeder, rode paprika en kaas erdoor.
  3. Giet het mengsel in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm van 18x27x10 en bak het in een voorverwarmde oven van 180°c in 30 – 35 minuten gaar.
  4. Laten afkoelen in de vorm en dan eruit halen.
  5. Snijd de omelet in reepjes van ongeveer 1½ - 2 cm en serveer warm of koud.
  6. Smaakt lekker met chilisaus!