Tortellini a la Sandra uit de slowcooker

      Reacties uitgeschakeld voor Tortellini a la Sandra uit de slowcooker

 

Tortellini a la Sandra uit de slowcooker

Voor 6 personen, gemaakt in een 6 liter Crockpot
Recept printen
Recept categorie: met vlees/ Pasta/ Slowcooker
Van wie is dit recept: Sandra Kemna

Wat gaat er in:

  • 500 gram gehakt
  • 440 gram tortellini (met kaas vulling)
  • 400 gram roerbakgroenten (Italiaanse)
  • 690 fles pastasaus (Sugocasa traditioneel)
  • 1 blikje tomaat
  • 2 ui (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
  • 1 rode peper (klein gesneden)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (gedroogde )
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 1 basilicum (de blaadjes)
  • 1 dessertlepel Sambal oelek
  • 2 groentebouillonblokjes (verkruimeld)
  • 1 zakje mozzarella
  • peper & zout (naar smaak)
  • 2 eetlepels becel light

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de ui, de knoflook en de peper even aan in de becel en voeg de tomatenpuree toe. Roerbak kort mee.
  • Doe de Italiaanse groente erbij met de klein gehakte tomaat en roerbak een paar minuutjes. Rul dan het gehakt hierin toe het gaar is.
  • Voeg dan de pastasaus, Italiaanse kruiden, sambal, bouillonblokjes en gerookt paprikapoeder toe en roer door elkaar tot het warm is. Proef even en voeg eventueel peper en/of zout toe naar smaak (ik heb dat niet gedaan want ik vond het goed op smaak).
  • Doe dan een laagje saus onderin de slowcooker, gevolgd door een laagje tortellini (niet voorgekookt), herhaal dit (ik had 3 laagjes tortellini) en sluit ook af met de saus.
  • Zet de slowcooker 3,5 uur op low.
  • Doe het laatste half uur de basilicumblaadjes en de mozzarella erbij en roer even goed alles door elkaar..
  • Eet smakelijk!
  • Lekker met sla of gewoon alleen op een bord met een bedje van rucola.