Tortellini a la Sandra uit de slowcooker

      Reacties uitgeschakeld voor Tortellini a la Sandra uit de slowcooker

 

Tortellini a la Sandra uit de slowcooker

Voor 6 personen, gemaakt in een 6 liter Crockpot
Recept categorie Gerecht met vlees, Pasta, Slowcooker
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 500 gram mager gehakt
  • 2 zakken 440 gram tortellini met kaas vulling
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 1 fles 690 gram Sugocasa traditioneel pastasaus
  • 1 blikje 200 gram gram klein gehakte tomaat
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 basilicumplantje de blaadjes
  • 1 dessertlepel sambal oelek
  • 2 groentebouillonblokjes verkruimeld
  • 1 zakje 150 gram geraspte mozzarella
  • eventueel peper en/of zout naar smaak
  • 2 eetlepels becel light

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de ui, de knoflook en de peper even aan in de becel en voeg de tomatenpuree toe. Roerbak kort mee.
  2. Doe de Italiaanse groente erbij met de klein gehakte tomaat en roerbak een paar minuutjes. Rul dan het gehakt hierin toe het gaar is.
  3. Voeg dan de pastasaus, Italiaanse kruiden, sambal, bouillonblokjes en gerookt paprikapoeder toe en roer door elkaar tot het warm is. Proef even en voeg eventueel peper en/of zout toe naar smaak (ik heb dat niet gedaan want ik vond het goed op smaak).
  4. Doe dan een laagje saus onderin de slowcooker, gevolgd door een laagje tortellini (niet voorgekookt), herhaal dit (ik had 3 laagjes tortellini) en sluit ook af met de saus.
  5. Zet de slowcooker 3,5 uur op low.
  6. Doe het laatste half uur de basilicumblaadjes en de mozzarella erbij en roer even goed alles door elkaar..
  7. Eet smakelijk!
  8. Lekker met sla of gewoon alleen op een bord met een bedje van rucola.