Tortilla’s

      Reacties uitgeschakeld voor Tortilla’s

 

Tortilla's

Recept categorie Gerecht met Kip, Tortilla's
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 350 gr bloem
  • 3/4 theelepel zout
  • 75 gr plantaardige margarine

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vermeng de bloem en het zout, voeg de margarine toe en wrijf deze met de vingertoppen tot kruimels door de bloem.

  2. Voeg 1 1/2 dl warm water toe, roer met een vork tot ee kloterig mengsel ontstaat en kneed dit tot een soepel stevig deeg.

  3. Voeg eventueel nog wat water toe, maar niet meer dan 1/4 dl.
  4. Verdeel het deeg in 8 balletjes, leg die op een bord, dek ze af met huishoudfolie en laat het deeg minstens 30 minuten rusten.

  5. Verhit op hoog vuur een koekenpan met een doorsnee van 25 cm.
  6. Rol de deegballetjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot cirkels van ± 30 cm en bestuif de deeglapjes met wat bloem.

  7. Bak de tortilla's in de hete koekenpan 1-1 1/2 minuut tot er blazen en donkerbruine puntjes op ontstaan.

  8. Houd, terwijl u de rest van de tortilla's bakt, de gebakken tortilla's in een schone theedoek warm.

  9. U kunt ook kant-en-klare tortilla's gebruiken.