Tortilla’s

      Reacties uitgeschakeld voor Tortilla’s

 

Print

Tortilla's

Categorie Gerecht met Kip, Tortilla's
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 350 gr bloem
  • 3/4 theelepel zout
  • 75 gr plantaardige margarine

Hoe maak ik het klaar:

  • Vermeng de bloem en het zout, voeg de margarine toe en wrijf deze met de vingertoppen tot kruimels door de bloem.
  • Voeg 1 1/2 dl warm water toe, roer met een vork tot ee kloterig mengsel ontstaat en kneed dit tot een soepel stevig deeg.
  • Voeg eventueel nog wat water toe, maar niet meer dan 1/4 dl.
  • Verdeel het deeg in 8 balletjes, leg die op een bord, dek ze af met huishoudfolie en laat het deeg minstens 30 minuten rusten.
  • Verhit op hoog vuur een koekenpan met een doorsnee van 25 cm.
  • Rol de deegballetjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot cirkels van ± 30 cm en bestuif de deeglapjes met wat bloem.
  • Bak de tortilla's in de hete koekenpan 1-1 1/2 minuut tot er blazen en donkerbruine puntjes op ontstaan.
  • Houd, terwijl u de rest van de tortilla's bakt, de gebakken tortilla's in een schone theedoek warm.
  • U kunt ook kant-en-klare tortilla's gebruiken.