Toscaanse ovenschotel met kip en appeltjes

      Reacties uitgeschakeld voor Toscaanse ovenschotel met kip en appeltjes

 

Toscaanse ovenschotel met kip en appeltjes

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met Kip
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 15 gedroogde appels partjes / geweld
  • 25 gr boter
  • 400 gr kipfilet in reepjes
  • 1 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 50 gr plakjes rauwe ham in reepjes
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout
  • peper
  • 1 pakje aardappelpuree
  • 3 dl melk
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de appeltjes in blokjes van 1 cm.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Bak de kipfilet in de boter rondom bruin.
  4. Voeg de bouillon en de appeltjes toe en laat ze 5 minuten garen.
  5. Roer er de ham, de crème fraîche, de basilicum en zout en peper door.
  6. Bereid intussen de aardappelpuree met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er de Italiaanse kruiden door.

  7. Schep het kipmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover.
  8. Bestrooi met de kaas en zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een tomatensalade.