Toscaanse ovenschotel met kip en appeltjes

      Reacties uitgeschakeld voor Toscaanse ovenschotel met kip en appeltjes

 

Toscaanse ovenschotel met kip en appeltjes

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met kip
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 15 gedroogde appels (partjes / geweld)
  • 25 gr boter
  • 400 gr kip (in reepjes)
  • 1 dl kippenbouillon ((van tablet))
  • 50 gr plakjes rauwe ham (in reepjes)
  • 3 eetlepels crême fraiche
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout
  • peper
  • 1 pakje aardappelpuree
  • 3 dl melk
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 25 gr geraspte Parmezaan

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de appeltjes in blokjes van 1 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de kipfilet in de boter rondom bruin.
  • Voeg de bouillon en de appeltjes toe en laat ze 5 minuten garen.
  • Roer er de ham, de crème fraîche, de basilicum en zout en peper door.
  • Bereid intussen de aardappelpuree met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er de Italiaanse kruiden door.
  • Schep het kipmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover.
  • Bestrooi met de kaas en zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven.

Tips / Opmerking

Lekker met een tomatensalade.