Traditionele stokvisschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Traditionele stokvisschotel

 

Traditionele stokvisschotel

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gram stokvis
  • 200 gram rijst
  • 750 gram aardappel (geschild)
  • 750 gram ui (in ringen)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper
  • zout
  • 2-3 eetlepels mosterd

Hoe maak ik het klaar:

  • Stokvis een nacht in ruim water weken.
  • Graten verwijderen en vis in 20 minuten tegen de kook aan in ½ l water met wat zout gaar koken.
  • De rijst in 4½ dl water gaar koken.
  • De aardappelen in weinig water gaar koken.
  • Aardappelen droog stomen en plakken snijden.
  • De uien in de margarine met peper en zout gaar smoren. Pittig op smaak maken met mosterd.
  • In een ovenschaal een laag rijst, aardappelen, stokvis, uien en dit herhalen.
  • Eventueel bruin korstje geven in een hete oven of onder de grill.