Traditionele stokvisschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Traditionele stokvisschotel

 

Traditionele stokvisschotel

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gram stokvis
  • 200 gram rijst
  • 750 gram aardappelen geschild
  • 750 gram uien in ringen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper
  • zout
  • 2-3 eetlepels mosterd

Hoe maak ik het klaar?

  1. Stokvis een nacht in ruim water weken.

  2. Graten verwijderen en vis in 20 minuten tegen de kook aan in ½ l water met wat zout gaar koken.

  3. De rijst in 4½ dl water gaar koken.

  4. De aardappelen in weinig water gaar koken.

  5. Aardappelen droog stomen en plakken snijden.

  6. De uien in de margarine met peper en zout gaar smoren. Pittig op smaak maken met mosterd.

  7. In een ovenschaal een laag rijst, aardappelen, stokvis, uien en dit herhalen.

  8. Eventueel bruin korstje geven in een hete oven of onder de grill.