Triffle met sinaasappel en rode bessen

      Reacties uitgeschakeld voor Triffle met sinaasappel en rode bessen

 

Triffle met sinaasappel en rode bessen

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 blikjes rode bessen
  • 6 sinaasappels
  • ½ roombotercake van 400 gram
  • 3 eetlepels sinaasappel marmelade
  • ¾ eetlepels sherry
  • dl slagroom
  • 4 dl vanillevla
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 1 reep melkchocolade

ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. ½ dag tevoren: bessen laten uitlekken, sap wordt niet gebruikt. 

  2. Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uit snijden, sap opvangen.

  3. Kapje van cake snijden, cake in 8 plakjes snijden.

  4. Plakjes aan een zijde besmeren met marmelade.

  5. Met besmeerde kant naar boven op de bodem van de schaal leggen, zonodig bijsnijden.

  6. Rest van cake met besmeerde kant naar beneden erop leggen. 

  7. Besprenkelen met sherry. 

  8. Bessen erover verdelen. 

  9. 3/4 deel van sinaasappelpartjes dakpansgewijs over bessen verdelen, ½ dl sinaasappelsap erover sprenkelen.

  10. In kom slagroom met versteviger stijfkloppen. 

  11. In andere kom vla met citroenrasp vermengen. 

  12. Vla over vruchten verdelen en gladstrijken. 

  13. Slagroom erover verdelen en gladstrijken. 

  14. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. 

  15. Chocolade grof raspen en tot gebruik in de koelkast zetten.

  16. Bovenkant van triffle bestrooien met de geraspte chocolade. 

  17. Garneren met de rest van de sinaasappelpartjes.