Triffle met sinaasappel en rode bessen

      Reacties uitgeschakeld voor Triffle met sinaasappel en rode bessen

 

Triffle met sinaasappel en rode bessen

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 blikjes rode bessen
  • 6 sinaasappels
  • ½ cake
  • 3 eetlepels sinaasappel marmelade
  • ¾ eetlepels sherry
  • dl slagroom
  • 4 dl vanillevla
  • 2 theelepels citroen
  • 1 reep chocola

ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • ½ dag tevoren: bessen laten uitlekken, sap wordt niet gebruikt. 
  • Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uit snijden, sap opvangen.
  • Kapje van cake snijden, cake in 8 plakjes snijden.
  • Plakjes aan een zijde besmeren met marmelade.
  • Met besmeerde kant naar boven op de bodem van de schaal leggen, zonodig bijsnijden.
  • Rest van cake met besmeerde kant naar beneden erop leggen. 
  • Besprenkelen met sherry. 
  • Bessen erover verdelen. 
  • 3/4 deel van sinaasappelpartjes dakpansgewijs over bessen verdelen, ½ dl sinaasappelsap erover sprenkelen.
  • In kom slagroom met versteviger stijfkloppen. 
  • In andere kom vla met citroenrasp vermengen. 
  • Vla over vruchten verdelen en gladstrijken. 
  • Slagroom erover verdelen en gladstrijken. 
  • Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. 
  • Chocolade grof raspen en tot gebruik in de koelkast zetten.
  • Bovenkant van triffle bestrooien met de geraspte chocolade. 
  • Garneren met de rest van de sinaasappelpartjes.