Tuinboontjes-crème met coquille

      Geen reacties op Tuinboontjes-crème met coquille

 

Tuinboontjes-crème met coquille

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 6 coquilles
  • 6 dunne plakjes bloedworst
  • 4 plakjes serranoham
  • 500 gram tuinbonen
  • 125 ml crème fraîche
  • Zeezout
  • Peper
  • Olijfolie om te bakken

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de tuinbonen in een beetje water met zout, spoel ze koud en haal de vliesjes ervanaf.
  2. Pureer de boontjes in de keukenmachine en maak ze smeuïg met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Doe de puree in een spuitzak.
  3. Bak de serranoham krokant in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Maal de krokant gebakken ham fijn in de keukenmachine.
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de bloedworstplakjes. Bestrooi ze met peper en zout.
  5. Bak de coquilles aan twee kanten bruin.

Serveren:

  1. Spuit een rozet van de tuinbonen-crème op een bordje en leg hierop een plakje bloedworst met daarop de coquille.
  2. Bestrooi met de serranoham crunch.