Tulband

      Reacties uitgeschakeld voor Tulband

Tulband

Recept printen
Recept categorie: Gebak
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gram bloem
  • 5 ei
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zak tutti frutti
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Snij 300 g van de tutti frutti fijn en week dat in 1 dl vocht (water of port, thee of appelsap).
  • Klop of mix de eieren met de beide suikers en zout flink licht en cremig.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder erboven.
  • Klop alles goed door elkaar en spatel de zachte boter en uitgelekte tutti frutti erdoor.
  • Doe de massa in een ingevette tulbandvorm.
  • Bak deze in een oven van 165 C gedurende 60 minuten.
  • Kook de rest van de tutti frutti in een scheutje vocht in enkele minuten zacht.
  • Giet ze af en serveer bij de tulband.

Tips / Opmerking

Tip: besmeer met een beetje (room)boter