Tulband

      Reacties uitgeschakeld voor Tulband

Tulband

Recept categorie Gebak
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gram bloem
  • 5 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zak tutti frutti
  • snufje zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snij 300 g van de tutti frutti fijn en week dat in 1 dl vocht (water of port, thee of appelsap).

  2. Klop of mix de eieren met de beide suikers en zout flink licht en cremig.

  3. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven.

  4. Klop alles goed door elkaar en spatel de zachte boter en uitgelekte tutti frutti erdoor.

  5. Doe de massa in een ingevette tulbandvorm.

  6. Bak deze in een oven van 165 C gedurende 60 minuten.

  7. Kook de rest van de tutti frutti in een scheutje vocht in enkele minuten zacht.

  8. Giet ze af en serveer bij de tulband.

Tips / Opmerkingen

Tip: besmeer met een beetje (room)boter