Turkse vissoep

      Reacties uitgeschakeld voor Turkse vissoep

Turkse vissoep

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Land van herkomst: Turkije
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 liter visbouillon (of half mosselvocht half water)
  • 1 laurierblad
  • 1/2 theelepel zout
  • peper
  • 3 eetlepels peterselie
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 500 gr schelvisfilet (of andere stevige vis)
  • 1 citroen (Sap er van)
  • 3 licht losgeklopt ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de visbouillon in een stevige pan aan de kok.
  • Voeg de laurier, zout, peper, 2 eetlepels peterselie en saffraan toe en laat de bouillon 25 minuten zachtjes trekken.
  • Voeg de vis toe en laat die 15 minuten pocheren.
  • Klop druppel voor druppel het citroensap door de eierdooiers.
  • Blijf goed kloppen.
  • Voeg er dan weer druppelsgewijs de visbouillon bij.
  • Klop tot alles goed is opgenomen.
  • Roer het eimengsel door de soep en schep die direkt in de soepkommen.
  • Garneer de soep met de resterende peterselie.