Turkse vissoep

      Reacties uitgeschakeld voor Turkse vissoep

Turkse vissoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Turkse keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 liter visbouillon of half mosselvocht half water
  • 1 laurierblad
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels peterselie
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 500 gr schelvisfilet of andere stevige vis
  • 1 citroen Sap er van
  • 3 licht losgeklopt eierdooiers

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de visbouillon in een stevige pan aan de kok.
  2. Voeg de laurier, zout, peper, 2 eetlepels peterselie en saffraan toe en laat de bouillon 25 minuten zachtjes trekken.

  3. Voeg de vis toe en laat die 15 minuten pocheren.
  4. Klop druppel voor druppel het citroensap door de eierdooiers.
  5. Blijf goed kloppen.
  6. Voeg er dan weer druppelsgewijs de visbouillon bij.
  7. Klop tot alles goed is opgenomen.
  8. Roer het eimengsel door de soep en schep die direkt in de soepkommen.
  9. Garneer de soep met de resterende peterselie.