Uien-kaasogen

      Reacties uitgeschakeld voor Uien-kaasogen

 

Uien-kaasogen

Recept categorie Gerecht met kaas
Porties 16 stuks
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gr bruin meel
  • 20 gr gist
  • 2 1/2 dl lauwwarm water
  • 30 gr boter
  • 10 gr uienzout
  • 150 gr uien
  • 20 gr boter

Voor de afwerking:

  • 100 gr gemalen kaas
  • 100 gr uien
  • 1 ei
  • 1/2 dl melk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de gist aan met een gedeelte van het lauwwarme water.
  2. Maak een kuiltje in het meel en giet daar de aangemaakte gist, de zachte boter en de rest van het lauwwarme water in.

  3. Strooi het zout langs de buitenrand.
  4. Kneed er een deeg van en laat dit tot de dubbele hoeveelheid rijzen.
  5. Snijd de uien klein, bak ze in de boter lichtbruin en kneed ze door het deeg.
  6. Verdeel het deeg in stukken van ± 50 gr.
  7. Rol elk deegstukje rond op en druk het met de handen plat.
  8. Druk het broodje dan met de vingers in het midden nog platter, zodat als het ware een deegrand wordt gevormd.

  9. Leg de broodjes op een ingevette bakplaat en laat ze rijzen tot het volume bijna is verdubbeld.

Afwerking:

  1. Hak de uien fijn, meng ze met de gemalen kaas en verdeel dit mengsel over de holten van de broodjes.

  2. Klop het ei los met een scheutje melk en giet dit op het ui-kaasmengsel.
  3. Bak de broodjes 20 minuten op 220°C.