Uien-kaasogen

      Reacties uitgeschakeld voor Uien-kaasogen

 

Print

Uien-kaasogen

Categorie Gerecht met kaas
porties 16 stuks
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gr bruin meel
  • 20 gr gist
  • 2 1/2 dl lauwwarm water
  • 30 gr boter
  • 10 gr uienzout
  • 150 gr uien
  • 20 gr boter

Voor de afwerking:

  • 100 gr gemalen kaas
  • 100 gr uien
  • 1 ei
  • 1/2 dl melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de gist aan met een gedeelte van het lauwwarme water.
  • Maak een kuiltje in het meel en giet daar de aangemaakte gist, de zachte boter en de rest van het lauwwarme water in.
  • Strooi het zout langs de buitenrand.
  • Kneed er een deeg van en laat dit tot de dubbele hoeveelheid rijzen.
  • Snijd de uien klein, bak ze in de boter lichtbruin en kneed ze door het deeg.
  • Verdeel het deeg in stukken van ± 50 gr.
  • Rol elk deegstukje rond op en druk het met de handen plat.
  • Druk het broodje dan met de vingers in het midden nog platter, zodat als het ware een deegrand wordt gevormd.
  • Leg de broodjes op een ingevette bakplaat en laat ze rijzen tot het volume bijna is verdubbeld.

Afwerking:

  • Hak de uien fijn, meng ze met de gemalen kaas en verdeel dit mengsel over de holten van de broodjes.
  • Klop het ei los met een scheutje melk en giet dit op het ui-kaasmengsel.
  • Bak de broodjes 20 minuten op 220°C.