Uien tomatensoep met ei

      Reacties uitgeschakeld voor Uien tomatensoep met ei

 

Uien tomatensoep met ei

(recept uit Madeira) Deze soep is op het eiland Madeira overal verkrijgbaar. Het typische ervan is dat het ei in de soep wordt gekookt.
Recept categorie Gerecht met ei, Soepen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd 2 tomaten en 1 ui fijn en bak de uisnippers met een beetje (olijf)olie in een
  2. soeppan.
  3. Doe er water, de tomaten, 2 laurierbladeren, 1 groentebouillontablet en naar smaak
  4. verse knoflook bij.
  5. Laat het geheel aan de kook komen en zachtjes verder pruttelen.
  6. Voeg om de soep te binden een blikje tomatenpuree toe.
  7. Breek per persoon op de rand van de soeppan 1 ei en laat dit langzaam in de hete
  8. soep glijden (roer niet).
  9. Na een paar minuten is het eiwit gestold en het eigeel erin zacht gekookt.
  10. Schep het complete ei met een soeplepel uit de pan en serveer het op de soep.