Uien-visstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Uien-visstamppot

Uien-visstamppot

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met vis
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg ui
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 600 gr koolvis (diepvries)
  • zout (peper)
  • 5 dl visbouillon (van een tablet)
  • 1 dl melk
  • 300 gr rijst (gaar gewogen, dus ideaal als restverwerking)
  • 4-6 eetlepels mosterd
  • 1-2 eetlepels citroensap

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in 2 of 4 stukken.
  • Kook ze in weinig water met iets zout gaar.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Verhit de boter en bak de uiringen met het kerriepoeder hierin goudgeel.
  • Snijd de - net iets ontdooide - koolvisfilet in blokjes en bestrooi die met zout en peper.
  • Kook de vis in de visbouillon bijna gaar, het visvlees moet stevig blijven. 
  • De vis is gaar, als het visvlees ondoorschijnend is.
  • Maak een aardappelpuree van de gare, fijngestampte aardappelen met de hete melk.
  • Meng de uien en de rijst met de mosterd door de puree.
  • Zorg dat dit mengsel gloeiendheet is en schep er dan voorzichtig de stukken vis door.
  • Probeer de vis zo heel mogelijk te laten.
  • Breng de stamppot op smaak met zout, peper en citroensap.