Uiensoep met oude kaas en roquefort

      Reacties uitgeschakeld voor Uiensoep met oude kaas en roquefort
Print

Uiensoep met oude kaas en roquefort

Categorie Gerecht met kaas, Soepen
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 100 gr oude Goudse kaas
  • 400 gr uien
  • 100 gr boter
  • 1-1 1/2 liter bouillon
  • 1/2 dl port
  • 1/2 dl gembersiroop
  • 1 stokbrood
  • 1 dl créme fraïche
  • 100 gr roquefort

Hoe maak ik het klaar:

  • Snipper de uien.
  • Smelt 50 gr boter en fruit de uien hierin glazig.
  • Voeg de bouillon, de port en de gembersiroop toe en laat dit op zacht vuur 15 minuten koken.
  • Doe er dan de créme fraïche bij en roer goed.
  • Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster die in een oven van 200°c.
  • Rasp de kaas.
  • Bedek de bodem van een vuurvaste soepterrine met een laag stokbrood en strooi daar wat geraspte kaas op.
  • Giet de uiensoep erover en leg er dan weer een laagje brood op.
  • Bestrooi met kaas, brokkel de roquefort erover en bestrooi met peper.
  • Zet de soepterrine in een bak (tegen morsen) in de oven, eerst 10 minuten op 180°c en dan 5 minuten op 250°c om te gratineren.