Uiensoep met ravioli

      Reacties uitgeschakeld voor Uiensoep met ravioli
Print

Uiensoep met ravioli

Categorie Pasta, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gr aardappelen
  • 4 eetlepels olie
  • 1 glas witte wijn
  • 1 pot rundvleesbouillon met vlees
  • 150 gr gehakt
  • 2 eetlepels koffiemelk
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • zout
  • 125 gr ravioli
  • peper
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
  • Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de aardappelen minuten.
  • Pureer het mengsel met een staafmixer.
  • Voeg de wijn en de volgens voorschrift verdunde bouillon met vlees toe en breng de soep aan de kook.
  • Maak het gehakt aan met de koffiemelk, de helft van de kaas en zout en peper en draai hier kleine balletjes van.
  • Voeg de gehaktballetjes en de ravioli toe en laat 20 minuten zacht koken.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak en roer er de peterselie door.
  • Strooi er aan tafel de rest van de kaas over.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Pureer de soep niet.
Fruit met de ui rode paprikastukjes mee.
Voeg geen gehaktballetjes toe, maar 100 gr hamblokjes en 100 gr oude kaasblokjes.
Serveer de soep direct, met geraspte oude kaas.