Vanillerijst brûlée

      Reacties uitgeschakeld voor Vanillerijst brûlée

 

Print

Vanillerijst brûlée

Categorie Gerecht met rijst, Nagerecht
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels dessertrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 soufflébakjes (à 150 ml)
  • 2 eidooiers
  • 30 gram suiker
  • 30 ml slagroom
  • 2 dessertlepels rietsuiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 170C.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte.
  • Breng de dessertrijst met 100 ml kokosmelk, 100 ml water en het vanillestokje aan de kook.
  • Laat de rijst afgedekt iets afkoelen.
  • Schraap het merg uit het stokje en roer de merg door de rijst.
  • Verdeel de rijst over de soufflébakjes.
  • Klop de eierdooiers met de suiker luchtig.
  • Verwarm de rest van de kokosmelk met de slagroom en klop dit door het eimengsel.
  • Schenk het romige eimengsel op de rijst.
  • Zet de bakjes in een braadslede en vul deze met kokend water tot halverwege de bakjes.
  • Laat de rijstpudding midden in de oven in ca. 45 minuten stevig worden.
  • Haal de braadslede uit de oven en laat de pudding afkoelen.
  • Zet de oven op de hoogste grillstand.
  • Bestrooi de pudding vlak voor het uitserveren met de rietsuiker.
  • Laat deze net onder de grill in ca. 4 minuten karameliseren.

Tips / Opmerkingen

Tip: maak de rijstpuddinkjes 1 dag van te voren.
Wijnadvies: Cadrillo de Estrella Moscatel, Spaanse witte dessertwijn