Vanillerijst brûlée

      Reacties uitgeschakeld voor Vanillerijst brûlée

 

Vanillerijst brûlée

Recept categorie Gerecht met rijst, Nagerecht
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels dessertrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 soufflébakjes (à 150 ml)
  • 2 eidooiers
  • 30 gram suiker
  • 30 ml slagroom
  • 2 dessertlepels rietsuiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 170C.

  2. Halveer het vanillestokje in de lengte.

  3. Breng de dessertrijst met 100 ml kokosmelk, 100 ml water en het vanillestokje aan de kook.

  4. Laat de rijst afgedekt iets afkoelen.

  5. Schraap het merg uit het stokje en roer de merg door de rijst.

  6. Verdeel de rijst over de soufflébakjes.

  7. Klop de eierdooiers met de suiker luchtig.

  8. Verwarm de rest van de kokosmelk met de slagroom en klop dit door het eimengsel.

  9. Schenk het romige eimengsel op de rijst.

  10. Zet de bakjes in een braadslede en vul deze met kokend water tot halverwege de bakjes.

  11. Laat de rijstpudding midden in de oven in ca. 45 minuten stevig worden.

  12. Haal de braadslede uit de oven en laat de pudding afkoelen.

  13. Zet de oven op de hoogste grillstand.

  14. Bestrooi de pudding vlak voor het uitserveren met de rietsuiker.

  15. Laat deze net onder de grill in ca. 4 minuten karameliseren.

Tips / Opmerkingen

Tip: maak de rijstpuddinkjes 1 dag van te voren.

Wijnadvies: Cadrillo de Estrella Moscatel, Spaanse witte dessertwijn