Varkenshaasjes met mosterdolie en ananas

      Reacties uitgeschakeld voor Varkenshaasjes met mosterdolie en ananas

 

Varkenshaasjes met mosterdolie en ananas

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met vlees/ Varkensvlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 verse ananas
  • 1 1/2 eetlepel mosterdpoeder
  • 5 eetlepels olie
  • 2 varkenshaasjes ( van ± 300 gr)
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de ananas in 8 plakken van ± 2 cm, schil ze en snijd de harde kern uit het midden.
  • Probeer tijdens het schoonmaken van de ananas 1 eetlepel ananassap op te vangen.
  • Roer in een kommetje het mosterdpoeder met het ananassap tot een glad papje en roer er 4 eetlepels olie door.
  • Bestrijk de varkenshaasjes met de helft van dit mengsel, leg ze op een bord en zet het bord minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
  • Bestrijk de varkenshaasjes dan nog eens met het mosterdpapje.
  • Bestrijk het barbecuerooster met olie, leg de varkenshaasjes erop en rooster ze in ± 15 minuten rondom gaar en bruin.
  • Bestrijk ze af en toe met het mosterdpapje.
  • Dep de schijven ananas met keukenpapier goed droog en leg ze naast de varkenshaasjes op het rooster.
  • Rooster ze in 5-10 minuten goudbruin.
  • Leg de varkenshaasjes op een plank en bestrooi ze met zout en peper.
  • Snijd ze schuin in dikke plakken en verdeel het vlees over 4 borden.
  • Leg de plakken ananas erbij.
  • Lekker met ijsbergsalade en kerrierijst.