Varkenshaaspuntjes met paprikasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Varkenshaaspuntjes met paprikasaus

 

Varkenshaaspuntjes met paprikasaus

Varkenshaaspuntjes met paprikasaus

Print Pin
Categorie: Gerecht met vlees, Tapas
porties: 4
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

  • 400 gram varkenshaas
  • 1 pot gegrilde paprika's
  • 100 ml water
  • 125 ml kookroom
  • 1 eetlepel boter
  • verse peterselie
  • ½ bouillonblokje
  • peper en zout
  • vloeibare bakboter

Bereidingswijze

  • Laat de paprika's uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de boter in een steelpan en voeg de paprika toe.
  • Laat 3 minuten smoren.
  • Daarna het bouillonblokje verkruimelen, water erbij doen en kook alles nog 5 minuten door.
  • Pureer de saus met de staafmixer helemaal fijn en schenk de kookroom erbij.
  • Goed roeren en daarna vuur laag draaien.
  • Snijd de varkenshaas in puntjes en bestrooi met peper en zout.
  • Doe vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de varkenshaaspuntjes in 5 tot 7 minuten gaar.
  • Doe de saus in een kommetje en schep de varkenshaaspuntjes erbij.
  • Garneer met verse peterselie.