Varkenshaaspuntjes met paprikasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Varkenshaaspuntjes met paprikasaus

 

Varkenshaaspuntjes met paprikasaus

Recept categorie Gerecht met vlees, Tapas
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 400 gram varkenshaas
  • 1 pot gegrilde paprika's
  • 100 ml water
  • 125 ml kookroom
  • 1 eetlepel boter
  • verse peterselie
  • ½ bouillonblokje
  • peper en zout
  • vloeibare bakboter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de paprika's uitlekken en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit de boter in een steelpan en voeg de paprika toe.
  3. Laat 3 minuten smoren.
  4. Daarna het bouillonblokje verkruimelen, water erbij doen en kook alles nog 5 minuten door.
  5. Pureer de saus met de staafmixer helemaal fijn en schenk de kookroom erbij.
  6. Goed roeren en daarna vuur laag draaien.
  7. Snijd de varkenshaas in puntjes en bestrooi met peper en zout.
  8. Doe vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de varkenshaaspuntjes in 5 tot 7 minuten gaar.
  9. Doe de saus in een kommetje en schep de varkenshaaspuntjes erbij.
  10. Garneer met verse peterselie.