Varkensspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Varkensspiesjes

 

Varkensspiesjes

Varkensspiesjes

Print Pin
Categorie: Gerecht met vlees, Tapas
Keuken: Spaanse keuken
porties: 30 stuk
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

  • 500 gr hamlappen
  • 3 knoflookteentjes uitgeperst
  • 2 el fijngesneden vers citroengras
  • 1 el bruine suiker
  • ½ tl gemalen koriander
  • ¼ tl witte peper
  • 2 el zoete sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 65 ml koud water
  • zoete chilisaus

Bereidingswijze

  • Meng de ingrediënten voor de marinade.
  • Snijd het vlees in dunne reepjes en meng het door de marinade. 
  • Laat een paar uur in de marinade staan.
  • Rijg daarna 2 stukjes vlees aan een stokje.
  • Verwarm een pan met antiaanbaklaag op middelmatig heet vuur. 
  • Olie toevoegen en bak de spiesjes ongeveer 1 – 2 minuten aan weerszijden tot ze rosé zijn.
  • Vooral niet te lang bakken!
  • Warm serveren met zoete chilisaus.