Varkensspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Varkensspiesjes

 

Varkensspiesjes

Recept categorie Gerecht met vlees, Tapas
Keuken: Spaanse keuken
Porties 30 stuk
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 500 gr hamlappen
  • 3 knoflookteentjes uitgeperst
  • 2 el fijngesneden vers citroengras
  • 1 el bruine suiker
  • ½ tl gemalen koriander
  • ¼ tl witte peper
  • 2 el zoete sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 65 ml koud water
  • zoete chilisaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade.
  2. Snijd het vlees in dunne reepjes en meng het door de marinade. 
  3. Laat een paar uur in de marinade staan.

  4. Rijg daarna 2 stukjes vlees aan een stokje.
  5. Verwarm een pan met antiaanbaklaag op middelmatig heet vuur. 
  6. Olie toevoegen en bak de spiesjes ongeveer 1 – 2 minuten aan weerszijden tot ze rosé zijn.

  7. Vooral niet te lang bakken!

  8. Warm serveren met zoete chilisaus.