Varkentjes-in-de-modder-taart

      Reacties uitgeschakeld voor Varkentjes-in-de-modder-taart

 

Varkentjes-in-de-modder-taart

Deze taart lijkt heel moeilijk om te maken, maar is eigenlijk best simpel. Het is een taart op basis van Oreo koekjes met heel veel chocola! Heerlijk voor bij de thee met uw vriendinnen, en bij kinderen doet hij het ook heel goed!
Recept categorie Chocolade, Taart
Auteur Droste Chocolade

Wat gaat er in?

Varkentjes-in-de-modder-taartIngrediënten:

  • cakebeslag
  • Oreo koekjes

Ingrediënten voor de ganache:

Ingrediënten voor vulling:

  • bananenvulling

Extra voor de opmaak:

  • 5 dunne repen chocolade merk maakt niet uit
  • 33 kleinere chocoladereepjes
  • roze marsepein
  • witte marsepein
  • donkere voedselkleurstof

Materiaal:

  • mixer met gardes
  • pureerder
  • verschillende beslagkommen
  • spatel
  • bakblik van 24cm doorsnee
  • bakspray
  • bakpapier
  • een lint naar keuze
  • gereedschap om het marsepein mee te bewerken satéprikker/klein mesje
  • deegroller
  • kwast

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet eerst de oven aan en spuit het bakblik in met de bakspray. Bedek de bodem met bakpapier. Knip twee stroken af die net enkele centimeters boven de rand van het bakblik uitkomen en bedek deze hiermee. Leg de Oreo koekjes in bakpapier en rol hier met de deegroller overheen, zodat de koekjes verkruimelen. Ga net zo lang door tot de bodem van het bakblik bedekt is met ongeveer 2cm koekkruimels. Giet het cakebeslag er overheen en zorg dat de zijkanten goed dicht zijn. Doe de taart in de oven (volgens de werkwijze van het cakebeslag) en laat deze als hij klaar is goed afkoelen.
  2. Als de taart is afgekoeld, kunt u deze overdwars doormidden snijden en vullen met de bananenvulling.
  3. Laat de taart nu rusten en begin aan de ganache. Verwarm de slagroom in een pan totdat deze bijna kookt. Als de slagroom warm genoeg is, haalt u de pan van het vuur en smelt u de Droste chocolade stukje voor stukje. De slagroom blijft lang genoeg warm om alle chocola te doen smelten. Laat de ganache nu afkoelen. Smeer daarna de taart in met ganache.
  4. Op de zijkanten plakt u de grote en kleine chocoladerepen. De hoeveelheid repen die nodig zijn, is afhankelijk van de grootte van de taartvorm. Het is mogelijk dat de repen die u er net op gezet heeft, iets later naar beneden vallen. Als alles er tegen aan zit, bindt dan snel een lint er omheen, zodat ze niet meer kunnen omvallen.
  5. Giet nu de rest van de ganache over de taart heen. De ganache moet nu genoeg afgekoeld zijn zodat het wat dikker is geworden. De ganache is nu de modderbak voor de varkentjes. Zet de taart in de koelkast om nog lekker op te stijven. De ganache zorgt er ook voor dat de chocoladerepen aan de taart blijven plakken.
  6. Terwijl de taart in de koelkast staat, kunt u de varkentjes van marsepein maken. We gebruiken er drie: Eerst maken we er eentje die tegen het hek zit. Deze bestaat uit een buik, een kop en twee voorpoten. Maak twee balletjes. Eén voor de buik, waar u een kruisje opzet voor de navel, en eentje voor de kop. Op de kop maak je een rond ovaaltje voor de snuit. Met een satéprikker kunt u twee neusgaten maken. Met witte marsepein kunt u twee balletjes maken voor de ogen, die u bovenop de snuit plaatst. Met voedselkleurstof kunt u hier pupillen op schilderen. Nog twee oren er op, die u met een satéprikker in vorm kunt drukken en het eerste varken is klaar.
  7. Het tweede varkentje duikt in de modder en steekt alleen met zijn achterwerk en achterpoten boven de modder uit. Hier heeft u dus een balletje voor nodig, waar u een krulstaart op maakt en twee achterpoten. Het achterwerk kan extra vormgegeven worden, door een lijn te trekken tussen de billen van het varkentje.