Vegan pizza broccoli en shiitake

      Geen reacties op Vegan pizza broccoli en shiitake

 

Vegan pizza broccoli en shiitake

Print
Categorie: Pizza
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg
  • 1/2 stronk broccoli in grove stukken
  • 1 el Olijfolie
  • 185 g shiitake in plakjes gesneden
  • 3/4 tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 kleine sjalot in dunne ringen gesneden
  • groene pepers uit pot in ringen
  • zongedroogde tomaten in reepjes
  • verse oregano

Voor de bonensaus:

  • 50 g canellibonen
  • 2 el water
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 tl truffelolie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
  • Blend alle ingrediënten voor de bonensaus in een blender of keukenmachine, of gebruik een staafmixer.
  • Blancheer de broccoli in stukken 1 min in gezouten kokend water. Spoel af met koud water en zet apart tot gebruik.
  • Bak in een koekenpan in 1 el olijfolie de shiitake voor 1 min. Voeg dan de paprikapoeder en de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom en zet apart.
  • Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakpapier uitrollen.
  • Verdeel de helft van de bonensaus over de bodem van de pizza. Beleg met de broccoli, shiitake en sjalot (voeg hier evt. ook nog de oregano toe.)
  • Bak onderin de oven in 15-20 min. goudbruin.
  • Garneer evt. nog verder met de groene pepers en de zongedroogde tomaten. Besprenkel met wat olijfolie en de andere helft van de bonensaus.

Video