Vegetarische andijviestamppot met een Indonesisch tintje

      Reacties uitgeschakeld voor Vegetarische andijviestamppot met een Indonesisch tintje

 

Print

Vegetarische andijviestamppot met een Indonesisch tintje

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keuken Indische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg aardappelen
  • versgemalen zout en peper
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels gefruite uitjes
  • 400 gr andijvie
  • 3 eetlepels seroendeng
  • 150 gr verse atjar tjampoer toko

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen met wat zout in ± 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en stamp ze grof.
  • Voeg zoveel melk en boter toe, dat een smeuïge puree ontstaat.
  • Breng de puree op smaak met zout, peper en sambal en roer de gefruite uitjes erdoor.
  • Snijd de andijvie in luciferdunne reepjes en schep die in gedeelten door de puree.
  • Bestrooi met de seroendeng en serveer de atjar tjampoer erbij.