Veldslastamppot met spekjes en geroosterde worst

      Reacties uitgeschakeld voor Veldslastamppot met spekjes en geroosterde worst
Print

Veldslastamppot met spekjes en geroosterde worst

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • zout
  • 50 gr magere spekblokjes
  • 200 gr gekookte Gelderse worst
  • 6 kerstomaatjes
  • 100 gr veldsla
  • 1 dl melk
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in ± 15 minuten gaar.
  • Verwarm een grillpan (of het grillelement in de oven) goed voor.
  • Bak de spekblokjes in een steelpan heel zachtjes knapperig bruin.
  • Snijd de worst in plakken van 1 cm dik en rooster ze in de grillpan mooi bruin.
  • Halveer de kerstomaatjes en verwijder de worteltjes van de veldsla.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Roer er zoveel melk en het spekvet door tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep de veldsla, de tomaatjes en de spekjes erdoor en warm de stamppot nog even goed door.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep de stamppot in twee diepe borden en leg de plakjes worst erop.