Velouté aux champignons

      Geen reacties op Velouté aux champignons

 

Print

Velouté aux champignons

crèmesoep met champignons
Categorie Soepen
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 150 gram champignons
  • room
  • ¼ citroen
  • 40 gram bloem
  • ¼ wortel
  • foelie
  • zout
  • peper
  • 1 liter runderbouillon
  • 40 gram boter
  • ½ ui
  • 2 eierdooiers

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de gesnipperde ui, wortel en foelie en wat peper.
  • Voeg, als de ui begint te kleuren, de bloem toe en maak een roux.
  • Voeg nu de bouillon toe en maak een mooie soep.
  • Laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
  • Sprenkel er wat citroensap over.
  • Pocheer enkele minuten onder schudden met alleen aanhangend water.
  • Voeg het champignonvocht toe aan de soep.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Passeer de soep door een neteldoekse lap.
  • Voeg de champignons toe.
  • Klop de eierdooiers met wat room en voeg de liaison, van het vuur af, toe aan de soep.