Velouté aux champignons

      Geen reacties op Velouté aux champignons

 

Velouté aux champignons

crèmesoep met champignons

Recept categorie Soepen
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 150 gram champignons
  • room
  • ¼ citroen
  • 40 gram bloem
  • ¼ wortel
  • foelie
  • zout
  • peper
  • 1 liter runderbouillon
  • 40 gram boter
  • ½ ui
  • 2 eierdooiers

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de gesnipperde ui, wortel en foelie en wat peper.

  2. Voeg, als de ui begint te kleuren, de bloem toe en maak een roux.

  3. Voeg nu de bouillon toe en maak een mooie soep.

  4. Laat 20 minuten zachtjes koken.

  5. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.

  6. Sprenkel er wat citroensap over.

  7. Pocheer enkele minuten onder schudden met alleen aanhangend water.

  8. Voeg het champignonvocht toe aan de soep.

  9. Breng op smaak met zout en peper.

  10. Passeer de soep door een neteldoekse lap.

  11. Voeg de champignons toe.

  12. Klop de eierdooiers met wat room en voeg de liaison, van het vuur af, toe aan de soep.